Volejte dispečink

Údržba dopravního značení

Tisková zpráva – Evropský den bez aut

V sobotu 22. září se návštěvníci Komenského sadů mezi ul. Sadová a lávkou na Kamenec mohou setkat s modrým stánkem Aktivu BESIP pracovní skupiny při odboru dopravy MMO. U stánku si bude každý moci nechat zkontrolovat správné vybavení svého jízdního kola, získá informace o nových dopravních značkách a může se dozvědět i další zajímavosti z dopravy. V případě, že návštěvník bude mít u sebe v tento den použitou jízdenku na MHD či platný dlouhodobý kupon systému ODIS, odnese si ze stánku navíc drobnou odměnu v podobě reflexního doplňku na oděv či zavazadlo. Stánek bude otevřen od 10 do 16 hodiny. V dopoledních hodinách se u něho zastaví cyklistická jízda pořádaná Městskou knihovnou Ostrava „Bibliotour aneb z knihovny do knihovny na kole“, jejíž účastníci zhlédnou krátkou prezentaci o správném a hlavně bezpečném pohybu na kole. V čase od 13 do 14 hodiny bude u stánku přítomen ostravský cyklokoordinátor Martin Krejčí, který bude zodpovídat otázky ohledně rozvoje cyklistické dopravy na území Ostravy. V této době také budou oficiálně předány výhry účastníkům prázdninové fotografické soutěže „Bezpečně na kole po divuplné Ostravě“.

Zpět na seznam článků

Rychlý kontakt

Ostravské komunikace, a.s.
Novoveská 1266/25
Ostrava, Mariánské Hory, 709 00

tel. dispečink: 596 622 922

IČ: 253 96 544

Dopravní zpravodajství

15.05.2017

Instalace retardéru na ulici Poděbradova se blíží k cíli

/ 15.05.2017 /

Bezpečnost chodců, to je hlavní důvod, proč Ostravské komunikace budují zpomalovací retardér na ulici Poděbradova. Mírnit agresivní řidiče automobilů i motocyklů by měl začít od konce května.

Autor: Jiří Maléř

19.04.2017

Sypače jsou v terénu nepřetržitě od noci

/ 19.04.2017 /

Předpovědi meteorologů se naplnily a krátce před druhou hodinou ranní ve středu 19. dubna tak musely kvůli hustému sněžení vyrazit do terénu sypače Ostravských komunikací. Silnice jsou aktuálně sjízdné, leží na nich vrstva rozsoleného, rozbředlého sněhu.

Autor: Jiří Maléř

» více novinek