Volejte dispečink

Údržba dopravního značení

Tisková zpráva – Evropský den bez aut

V sobotu 22. září se návštěvníci Komenského sadů mezi ul. Sadová a lávkou na Kamenec mohou setkat s modrým stánkem Aktivu BESIP pracovní skupiny při odboru dopravy MMO. U stánku si bude každý moci nechat zkontrolovat správné vybavení svého jízdního kola, získá informace o nových dopravních značkách a může se dozvědět i další zajímavosti z dopravy. V případě, že návštěvník bude mít u sebe v tento den použitou jízdenku na MHD či platný dlouhodobý kupon systému ODIS, odnese si ze stánku navíc drobnou odměnu v podobě reflexního doplňku na oděv či zavazadlo. Stánek bude otevřen od 10 do 16 hodiny. V dopoledních hodinách se u něho zastaví cyklistická jízda pořádaná Městskou knihovnou Ostrava „Bibliotour aneb z knihovny do knihovny na kole“, jejíž účastníci zhlédnou krátkou prezentaci o správném a hlavně bezpečném pohybu na kole. V čase od 13 do 14 hodiny bude u stánku přítomen ostravský cyklokoordinátor Martin Krejčí, který bude zodpovídat otázky ohledně rozvoje cyklistické dopravy na území Ostravy. V této době také budou oficiálně předány výhry účastníkům prázdninové fotografické soutěže „Bezpečně na kole po divuplné Ostravě“.

Zpět na seznam článků

Rychlý kontakt

Ostravské komunikace, a.s.
Novoveská 1266/25
Ostrava, Mariánské Hory, 709 00

tel. dispečink: 596 622 922

IČ: 253 96 544

Dopravní zpravodajství

30.10.2017

Startuje zimní údržba, letos se zásadní změnou

/ 30.10.2017 /

Ostravské komunikace jsou jako každý rok připraveny bojovat na území města Ostravy se sněhem i náledím. Letos však plán zimní údržby představuje jednu zásadní změnu. Silnice první třídy nově nebudou v kompetenci OK, ale zimní údržbu na nich bude provádět sdružení firem v čele se společností Eurovia.

Autor: Jiří Maléř

27.10.2017

Začne plánovaná oprava ulice Horní

/ 27.10.2017 /

S omezením provozu na ulici horní v Ostravě Hrabůvce musí řidiči počítat v průběhu celého měsíce listopadu. V tomto termínu zde bude probíhat účelová oprava komunikace i dopravního značení. Žádáme všechny řidiče o zvýšenou pozornost o dodržování objízdných tras, které zde budou značeny.

Autor: Jiří Maléř

» více novinek