Volejte dispečink

Údržba dopravního značení

Tisková zpráva – Evropský den bez aut

V sobotu 22. září se návštěvníci Komenského sadů mezi ul. Sadová a lávkou na Kamenec mohou setkat s modrým stánkem Aktivu BESIP pracovní skupiny při odboru dopravy MMO. U stánku si bude každý moci nechat zkontrolovat správné vybavení svého jízdního kola, získá informace o nových dopravních značkách a může se dozvědět i další zajímavosti z dopravy. V případě, že návštěvník bude mít u sebe v tento den použitou jízdenku na MHD či platný dlouhodobý kupon systému ODIS, odnese si ze stánku navíc drobnou odměnu v podobě reflexního doplňku na oděv či zavazadlo. Stánek bude otevřen od 10 do 16 hodiny. V dopoledních hodinách se u něho zastaví cyklistická jízda pořádaná Městskou knihovnou Ostrava „Bibliotour aneb z knihovny do knihovny na kole“, jejíž účastníci zhlédnou krátkou prezentaci o správném a hlavně bezpečném pohybu na kole. V čase od 13 do 14 hodiny bude u stánku přítomen ostravský cyklokoordinátor Martin Krejčí, který bude zodpovídat otázky ohledně rozvoje cyklistické dopravy na území Ostravy. V této době také budou oficiálně předány výhry účastníkům prázdninové fotografické soutěže „Bezpečně na kole po divuplné Ostravě“.

Zpět na seznam článků

Rychlý kontakt

Ostravské komunikace, a.s.
Novoveská 1266/25
Ostrava, Mariánské Hory, 709 00

tel. dispečink: 596 622 922

IČ: 253 96 544

Dopravní zpravodajství

02.06.2017

Bez semaforů bude tento pátek křižovatka ulici Opavská – 17. Listopadu

/ 02.06.2017 /

Vyšší průjezdnost vozidel, větší důraz na přednost Městské hromadné dopravy. To bude výsledkem úpravy světelné signalizace frekventované křižovatky ulic Opavská – 17. Listopadu v Ostravě-Porubě.

Autor: Jiří Maléř

15.05.2017

Instalace retardéru na ulici Poděbradova se blíží k cíli

/ 15.05.2017 /

Bezpečnost chodců, to je hlavní důvod, proč Ostravské komunikace budují zpomalovací retardér na ulici Poděbradova. Mírnit agresivní řidiče automobilů i motocyklů by měl začít od konce května.

Autor: Jiří Maléř

» více novinek