Volejte dispečink

Údržba dopravního značení

Tisková zpráva – Evropský den bez aut

V sobotu 22. září se návštěvníci Komenského sadů mezi ul. Sadová a lávkou na Kamenec mohou setkat s modrým stánkem Aktivu BESIP pracovní skupiny při odboru dopravy MMO. U stánku si bude každý moci nechat zkontrolovat správné vybavení svého jízdního kola, získá informace o nových dopravních značkách a může se dozvědět i další zajímavosti z dopravy. V případě, že návštěvník bude mít u sebe v tento den použitou jízdenku na MHD či platný dlouhodobý kupon systému ODIS, odnese si ze stánku navíc drobnou odměnu v podobě reflexního doplňku na oděv či zavazadlo. Stánek bude otevřen od 10 do 16 hodiny. V dopoledních hodinách se u něho zastaví cyklistická jízda pořádaná Městskou knihovnou Ostrava „Bibliotour aneb z knihovny do knihovny na kole“, jejíž účastníci zhlédnou krátkou prezentaci o správném a hlavně bezpečném pohybu na kole. V čase od 13 do 14 hodiny bude u stánku přítomen ostravský cyklokoordinátor Martin Krejčí, který bude zodpovídat otázky ohledně rozvoje cyklistické dopravy na území Ostravy. V této době také budou oficiálně předány výhry účastníkům prázdninové fotografické soutěže „Bezpečně na kole po divuplné Ostravě“.

Zpět na seznam článků

Rychlý kontakt

Ostravské komunikace, a.s.
Novoveská 1266/25
Ostrava, Mariánské Hory, 709 00

IČ:        25396544

Dispečink:       596 622 922
Poruchy VO:   596 622 922

info o číslech:  595 621 444

Dopravní zpravodajství

08.02.2018

K zimní údržbě byly povolány i posilové stroje

/ 08.02.2018 /

Všechny sypače Ostravských komunikací byly ze středy na čtvrtek šestnáct hodin v kuse v terénu. V noci se k nim navíc letos poprvé připojily také posilové stroje, traktory a nákladní vozidla s pluhy.

Autor: Jiří Maléř

19.01.2018

Technická závada krátkodobě vyřadila semafory na Vodárně

/ 19.01.2018 /

Dvakrát v průběhu pátku 19. ledna museli technici Ostravských komunikací vyrazit k urgentní opravě světelné signalizace křižovatky u Vodárny. Semafory vždy byly opět uvedeny do provozu po necelých čtyřiceti minutách.

Autor: Jiří Maléř

» více novinek